Over ons


Welkom

De wereld verandert snel, net als de eisen die aan teams en organisaties in de watersector gesteld worden. En het wordt er meestal niet simpeler op. Blauwkracht Adviseurs maakt teams in de watersector sterk en succesvol in hun werk. Vanuit onze uitgebreide ervaring in de wereld van het water en organisatie-ontwikkeling brengen wij uw vraag of uitdaging met betrekking tot uw team op slimme wijze in kaart. Op basis daarvan ontwikkelen wij hier samen met u gedegen adviezen en pakkende interventies voor.
Blauwkracht Adviseurs richt zich op de watersector. Waarom? Omdat wij van mening zijn dat alleen als je een werkveld door en door kent, je succesvol kunt zijn als adviseur en coach in die sector! Verandering kost vaak tijd en energie. Wij merken dat onze aanpak ook energie geeft en dat daarmee teams makkelijker in beweging komen.
 

Hoe werkt Blauwkracht?

Om op objectieve wijze over de thema’s kennis, kunde en samenwerking in gesprek te kunnen komen, heeft Blauwkracht Adviseurs een model ontwikkeld gebaseerd op de drie pijlers Kennis, Kunde en Samenwerking. Ook hebben wij op basis van dit model een aantal heldere analyse instrumenten ontwikkeld.
 

Met dit model is het mogelijk in korte tijd met behulp van overzichtelijke scans voor kennis, kunde en samenwerking een beeld te krijgen van de gewenste én de actuele situatie van het team. Het is daarmee een praktisch hulpmiddel voor analyse, discussie en besluitvorming over de te volgen koers, samenwerking en personele invulling. En juist daar komt onze ervaring in het werkveld om de hoek kijken: wij kunnen samen met u snel passende stappen in goede richting bedenken en ook daadwerkelijk zetten. Hierbij staat uw vraag altijd centraal!
 

Onze visie

Mensen staan in hun kracht als ze hun kwaliteiten en persoonlijke waarden, drijfveren en talenten kunnen verbinden aan de doelen en waarden van de organisatie. Wanneer dat het geval is, is sprake van een positieve atmosfeer waarin het behalen van de gestelde doelen, het werkplezier, het onderlinge commitment en de productiviteit een centrale plek hebben. Wij ervaren dat mensen zich van nature best willen ontwikkelen, maar dat hiervoor wel de juiste omstandigheden moeten gelden. Een gevoel van sociale en psychologische veiligheid is hierbij een cruciale factor. Als mensen zich veilig voelen, zullen zij
 • eerder hun twijfels en afwijkende mening delen
 • zich openstellen voor feedback, daarvan leren en zichzelf en het team zo verder verbeteren
 • eerder hun eigen werkwijze in openheid ter discussie stellen en experimenteren met nieuw gedrag
 • zich meer op hun gemak voelen en plezieriger samenwerken
 

De kracht van Blauwkracht

Door onze uitgebreide werkervaring in de watersector op het gebied van HRM, Strategische personeelsplanning, kennisontwikkeling, (project)management, teamontwikkeling en samenwerking kunnen we ons snel verplaatsen in de situatie en behoeftes van teams. Ook zien we snel waar de schoen mogelijk wringt en waar verbeteringen mogelijk zijn. Wij brengen met onze analyses, adviezen en interventies mensen en teams in beweging en op koers richting de doelstellingen van het project of de organisatie. Want daar is het allemaal om te doen: het versterken van úw mensen en úw teams!
Wij zien teams goed functioneren wanneer het team een juiste balans heeft van de benodigde kennis & kunde en deze kennis & kunde ook door middel van een professionele samenwerking goed benut. Medewerkers en teams zijn dan in staat om goed in te spelen op de dynamiek van maatschappelijke veranderingen en wensen van klanten. En dat bepaalt in belangrijke mate het succes van uw organisatie.
 

Producten en diensten

Een greep uit de activiteiten die wij voor organisaties uitvoeren:
 • Strategische teamsessies
 • Teamcoaching
 • HR advies met betrekking tot team- en personeelsontwikkeling
 • Maatwerktrainingen (bijv. Kennisontwikkeling, Talentontwikkeling, Samenwerking)
 • Personal Coaching, Management coaching, Coaching on the job
 
Op interim basis kunnen wij de volgende functies verzorgen: HRM adviseur, Adviseur Kennismanagement, Verandermanager, Teamcoach, Omgevingsmanager, Adviseur Organisatieverandering en Bedrijfstrainer
 

De mensen achter Blauwkracht

Blauwkracht bestaat uit drie adviseurs:
 • Peter Paul Verbrugge (06 2697 8888) – “ Kennis delen is kennis vermenigvuldigen.”
 • Jørgen Nielsen (06 5026 1910) – “Talent is goud waard!”
 • Norbert Cremers (06 1338 4268) –“Het geheim van succesvolle teams? Vertrouwen en betrokkenheid!”
 
In 2017 hebben zij besloten hun krachten te bundelen op het gebied van Kennis, Kunde en Samenwerking met als gezamenlijke missie mensen en teams in de waterwereld sterk en succesvol in hun werk te helpen worden.
 

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Blauwkracht? Dan kunt u contact op nemen met uw adviseur. Wij komen graag eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


     

                                                                                                                                                                                                                                 Foto's Copyright Beeldbank, Rijkswaterstaat

Share our website